Tarinamme

Turun Vanha Musiikki ry on syksyllä 2013 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on edistää vanhan musiikin harrastusta, esittämistä, tuntemusta ja opetusta Turun seudulla. Yhdistys käyttää ensisijaisesti paikallisia voimia sekä saattaa yhteen alan toimijoita seudulla. Vanhan musiikin konserttitoiminta onkin virkistynyt vauhdilla Turun seudulla yhdistyksen perustamisen jälkeen.

Yhdistyksen jäseninä on sekä muusikoita että musiikin kuuntelijoita. Musiikinystävät hyötyvät seuran jäsenyydestä alennettuina lipunhintoina ja he saavat ennakkotietoa tulevista tapahtumista.

Yhdistyksen toiminnan näkyvin muoto on vanhan musiikin konserttien järjestäminen. Vanhalla musiikilla tarkoitetaan tässä keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikkia, siis pääosin ennen vuotta 1750 sävellettyä. Pääpaino on renessanssin ja varhaisbarokin musiikissa. Konserttipaikat vaihtelevat, mutta säännöllisiksi esiintymispaikoiksi ovat vakiintuneet mm. Turun linna ja Qwenselin talo. Perinteinen Wanhan musiikin joulukonsertti järjestetään vuosittain ravintola Koulun historianluokassa.

Uutena toimintamuotona on jäsenille tarkoitettujen eríkoistapahtumien järjestäminen. Anneliina Rif luennoi jäsenille keskiaikaisesta musiikista ja sen soittimista taannoisen viisivuotisfestivaalin yhteydessä: jatkossa järjestämme jäsenille lisää vastaavia vapaamuotoisia tilaisuuksia, joissa on mahdollista tutustua erilaisiin vanhan musiikin soittimiin ja keskustella musiikista ja sen esityskäytännöistä.