Vanhan musiikin kesäkurssi 6.6. – 9.6.2024

TVM ry:n kesäkurssi on täällä! 🙂

Kesän 2024 kurssi järjestetään yhteistyössä Turun konservatorion ja AMK:n kanssa. Näiden oppilaitosten opiskelijoille on kurssilla prosenttikiintiö.

Kurssilla tutustutaan ennen 1750-lukua sävellettyyn, ns. vanhaan musiikkiin (keskiaika, renessanssi, barokki). Pääpaino on laulumusiikin esityskäytäntöihin ja vanhan musiikin erityispiirteisiin perehtymisessä, mutta myös laulutekniikkaa opitaan tekemisen lomassa. Opettajina kurssilla toimivat vanhan laulumusiikin spesialistit Anneliina Rif ja Sanna Kola. Tarkempia tietoja opettajista ilmoittautumislomakkeen jälkeen sivun alalaidassa.

Kurssimuotona ovat yksilötunnit sekä yhteismusisointitunnit. Kurssin pääpaino on laulumusiikissa, mutta mikäli oppilas haluaa opastusta soolosoittimen hallintaan (oma soitin), esim. nokkahuiluun, on sekin mahdollista. Lisätietoja kurssin soitonopetuksesta antaa Anneliina Rif, anneliinarif@gmail.com.

Oppitunneilla sekä loppukonsertissa käytetään cembalosäestystä; mahdollisuus on täten tutustua myös eri viritysjärjestelmien kanssa musisoimiseen.

Oppitunnit tapahtuvat to 6.6. – la 8.6. klo 10 alkaen. Tarkempi tuntiaikataulu laaditaan osallistujamäärän selvittyä, tuntiaikatoiveita pyritään ottamaan aikataulussa huomioon.

Alkuvaatimustaso kurssille on vähintään auttava nuotinlukutaito, koska työskentelemme nuottien kanssa. Prima vista -taitoja ei vaadita, sillä yhteismusiikin nuotit jaetaan osallistujille etukäteen. Parhaiten kurssi soveltuu musiikin aktiiviharrastajille sekä musiikkiopiston, konservatorion ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Kurssiin sisältyy:

*Luento
*Yksilölaulutunnit 45 min x 3  TAI  yksilösoittotunnit (nokkahuilut, sinfonia) 45 min x 3
(Huom! Ylläolevia voi myös yhdistää)*Yhteismusiikki 90 min x 2
*Loppukonsertti su 9.6. klo 15 + kenraaliharjoitus klo 13
*Mahdollisuus muiden oppilaiden tuntien seuraamiseen
*Säestyspalvelut tunneilla ja konsertissa

Kurssimaksu 235 €

Huom! Kurssille osallistuvien yhtyeiden kurssimaksu 118€/jäsen (myös duot).

Turun konservatorion ja AMK:n opiskelijat voivat osallistua kurssille maksutta, mutta opiskelijoiden määrä on rajattu, otamme kiintiöön mahtuvat opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerro ilmoittautumislinkillä ohjelmistosarakkeeseen, oletko konservatorion tai AMK:n opiskelija!

Tilat:

Kurssi sekä konsertti pidetään Turun konservatorion tiloissa, Linnankatu 60.

Näin ilmoittaudut:

Täytä tietosi alla olevaan ilmoittautumislomakkeeseen, niin saat kurssikirjeen ja maksuohjeet.   Viimeinen ilmoittautumispäivä kurssille on 20.5. Työstämäsi kappaleen/kappaleiden nuotit tulee toimittaa opettajille sähköisesti tai paperilla 24.5. mennessä. Mikäli tarvitset apua kappaleen valintaan, auttavat opettajat mielellään valinnassa. Yhteiskappaleen nuotit saat sähköpostitse 31.5. mennessä.

Lisätietoja kurssiin liittyvissä asioissa:

anneliinarif@gmail.com                                                                                                                                        santtu.kola@gmail.com

Tervetuloa kesäiselle kurssille!

Kurssin opettajista

Turussa vaikuttava Sibelius-Akatemiasta laulajaksi valmistunut ja vanhan musiikin spesialistina uraansa tekevä sopraano Anneliina Rif on opettanut laulua vuodesta 1994 niin musiikkioppilaitoksissa, mestarikursseilla kuin teatterissakin. Soolo-ohjelmistoissaan hän keskittyy usein mielellään keskiajan musiikkiin, jolloin hän soittaa myös lukuisia keskiaikaisia soittimia itseään säestäen. Anneliina on tehnyt kantanauhoja varhaisbarokin ja keskiajan musiikista Yleisradioon sekä levyttänyt mm. Alba-levymerkille. Multi-instrumentalistina Anneliina voi ohjata kurssilla myös nokkahuilujen tai vaikkapa keskiaikaisen sinfonian käsittelyä (sovittava ennakkoon Anneliinan kanssa).

Mezzosopraano Sanna Kola alkoi johtaa ensimmäistä keskiaikaista lauluyhtyettään 18-vuotiaana. Sitä on seurannut monia muitakin vanhan vokaalimusiikin ohjaustöitä, sekä laulunopetusta vuodesta 2011 lähtien. Kokeneena kuoronjohtajana ja musiikkipedagogina Sanna on tottunut ohjaamaan erityisesti äänissä laulettavaa vanhaa musiikkia, mutta myös solistinen laulumusiikki keskiajalta barokkiin on hänen mukavuusalueellaan. Tällä hetkellä hän toteuttaa vanhan musiikin janoaan useissa eri yhtyeissä ja solistisesti varsinkin Ophelia-duossa. Cembalonsoittoakin opiskellut Sanna hoitaa kurssin ja konsertin cembalosäestykset.