Siirry sisältöön

Blog

Pj miettii kesän korvalla

Heippa taas! Äsken alkoi tammikuu ja uusi hallitus aloitti toimintansa ja miekin aloitin ekaa kertaa elämässäni puheenjohtajan hommat. Ja nyt on yhtäkkiä kesäkuu. Täytyy sanoa, että Suomessa - tai ehkä muuallakin, en tiedä - yhdistystoimintaan liittyy aikamoisen paljon muutakin hommaa kuin juuri sitä, minkä vuoksi yhdistys on pystyssä (oiskohan tämä yksi syistä siihen, että aika ...jatka lukemista "Pj miettii kesän korvalla"

Posted in Blog | Leave a comment

Matkakertomus

Oivallista pyhäinpäivän iltaa. Toisinaan tulee luettua matkakertomuksia kaukaisiin ja eksoottisiin maihin tai maailman urbaaneihin metropoleihin. Minä puolestani päätin kirjoittaa matkakertomuksen Lempäälään. Ja Lempäälään olin matkalla siis tämän takia. Nyt se alkaa! Tänä aamuna olin matkalla Annin Siwalle, joka ei ole Annin, eikä enää Siwakaan, kun minulle tyyttäili valkoinen auto, ja kaarsi parkkiin viereeni. Koska auton ...jatka lukemista "Matkakertomus"

Posted in Blog | Leave a comment

Historiaa historiankirjasta vol.2

Taisin lupailla seuraavaa kirjoitusta kesän jälkeen... Nyt on ainakin kesän jälki. 🙂 Muutama historiaan lähes kadonnut helmi vielä tässä tarjolla vuoden 1945 tieteellisestä tietokirjasta "Sävelten mestareita". Tätä ette tienneet eikä teidän tarvinnutkaan tietää Suurista Säveltäjistä. Ensiksi itseoikeutetusti: Johann Sebastian Bach Bachin kantaatit rikkovat sen yhä vieläkin vallalla olevan kuvitelman, että Bach oli kylmä, matemaattisen tarkka. ...jatka lukemista "Historiaa historiankirjasta vol.2"

Posted in Blog | Leave a comment

Historiaa historiankirjasta vol.1

Kirja on vuodelta 1945, ja sen on toimittanut Sulho "Taas-kaikki-kauniit-muistot" Ranta. Ostin sen joskus teini-iän hurmoksessa jostakin divarista, ja olen säännöllisesti viihtynyt sen parissa. Faktatiedot säveltäjistä löytyy tiettykin helpoimmin ja nopeimmin interneetistä, mutta kuka kaipaa pelkkiä kylmiä faktoja, kun tarjolla on sen kaiken lisäksi kaunokirjallista kaunokieltä sekä upean elaboraattisia luonnehdintoja säveltäjien persoonista ja eritoten "neroista". ...jatka lukemista "Historiaa historiankirjasta vol.1"

Posted in Blog | Leave a comment

Joulu tuli jo!

Ainakin mulle! Oikeastaan se tuli jo syys- lokakuussa, kun saatiin perheenlisäystä. 😀 Tässä kuva meidän vauvoista: Kantele on luonnossa tummanpunainen ja hirmu kaunis, valmistajana Lovikka. Istuu syliin ihanasti ja soi syvästi ja heleästi. Käveltiin Turun Soitin Laineelle ovesta ja siellä se hyllyssä köllöteli meitä odotellen. <3 Sopraanonokkis löytyi ikään kuin sivujuonteena ja puolivahingossa käteen tarttuen ...jatka lukemista "Joulu tuli jo!"

Posted in Blog | Leave a comment

…minulla on Piaaaaaano!

Tämä blogikirjoitus sisältää tunteellista paatosta aiheesta, joka on osittain tiedostamaton tabu, osittain jo moneen kertaan ratkaistu dilemma, jonka teollani taas raavin auki, ja avaan ammolleen jo aikaa sitten hyvin argumentein maton alle lakaistun pikku ongelman. Teillä tätä ongelmaa ei todennäköisesti ole. Olkaa siitä onnelliset, älkääkä suin päin rynnätkö tekemään epätoivoisia ratkaisuja, kuten soittamaan pianonvirittäjälle heti ...jatka lukemista "…minulla on Piaaaaaano!"

Posted in Blog | Leave a comment

Tervetuloa rakentamaan TVM:n blogia!

Turun Vanha Musiikki ry:n blogi on avattu, jotta voisimme yhteisesti tuoda kortemme kekoon Turun seudun vanhan musiikin keskustelussa. Tervetulleita ovat niin asiantuntija-artikkelit kuin musiikin kuuntelijan kokemukset elämästä vanhan musiikin vaikutuspiirissä. Pyrimme julkaisemaan vähintään neljä blogikirjoitusta vuodessa, mutta ylärajaa ei ole! Blogi korvaa sisällöllään Esclamazione! -lehteä, josta yhdistys julkaisi kaksi sähköistä numeroa. Blogin päätoimittaja on muusikko-kirjailija ...jatka lukemista "Tervetuloa rakentamaan TVM:n blogia!"

Posted in Blog | Leave a comment

Vanhan musiikin Turku eli historianörtin monodialogi

Nyt seuraa kaapista tulo: rakastan Turkua ja Turussa asumista. Sen verran olen vielä turkulaistumaton, että kehtaan noin sanoa. Arkisohjossa kahlatessa ei helposti tule huomattua, minkälaisen aarreläjän päällä tallustaa, mutta vanha totuus pitää tässäkin paikkansa: vain kaukaa näkee lähelle. Uskokaa tai älkää – olen muuttanut kaksi kertaa tarkoituksella Turkuun. Että mitäkö tämä kaikki liittyy vanhaan musiikkiin? ...jatka lukemista "Vanhan musiikin Turku eli historianörtin monodialogi"

Posted in Blog | Leave a comment

Tervehdys! Hälsning! Greetings! Ave!

  Täten julistetaan avatuksi Turun vanha musiikki ry:n oma blogi!

Posted in Blog | Leave a comment